Ramppikuume – Valtakunnalliset nuorisoteatteripäivät Kankaanpäässä 2023

Ramppikuume 2023 Juliste

RAMPPIKUUME – Valtakunnalliset nuorisoteatteripäivät Kankaanpäässä kutsuu nuoret ympäri Suomen kokemaan ja näkemään yhdessä teatteria ja oppimaan uutta! Tapahtuma järjestetään 21.-23.4.2023. 

 
Ramppikuumeen ohjelmallisen ytimen muodostavat koulutuspajat sekä valtakunnallinen nuorisoteatterikatselmus. Päivät tarjoavat nuorille ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea ja nähdä nuorisoteatteriryhmien esityksiä ympäri Suomen, saada palautetta teatterin kärkinimiltä sekä kouluttautua alan ammattilaisten ohjauksessa.  

Nuorisoteatterikatselmus 

Ramppikuumeen esityskatselmukseen voivat hakea kaikki 13-20 –vuotiaat nuoret ohjaajineen. Nuorisoteatteriryhmän kokoonpanosta 1/3 voi poiketa annetusta ikärajasta.  

Katselmushaku on käynnissä 19.2.2023 asti. Katselmukseen haetaan lähettämällä videoitu esitys sekä täyttämällä hakulomake viimeiseen hakupäivään mennessä. Hakulomake ja ohjeet löytyvät täältä

Esityksen ei tarvitse vielä olla valmis videota lähetettäessä. Hakutallenteesta on kuitenkin hahmotuttava esityksen rakenne tai kokonaisuus.  

Osoitteessa www.ramppikuume.net/osallistuminen/katselmus on listattuna vinkkejä tallenteen tekoon.  

Nuorista Ramppikuume-konkareista koostuva esiraati valitsee hakemusten perusteella ryhmät esiintymään katselmukseen Kankaanpäähän 21.-23.4.2023. Tapahtumassa ammattilaisista koostuva raati antaa palautteen esityksistä.   

Koulutuspajat 

Katselmuksen lisäksi tapahtumassa on tarjolla koulutuspajoja, joihin ilmoittautuminen on auki 6.-31.3.2023. Pajojen sisällöt julkaistaan tapahtuman nettisivuilla helmikuussa 2023. Koulutuspajoihin voi ilmoittautua, vaikka itsellä ei olisi katselmuksessa esitystä tai kuuluisi mihinkään nuorisoteatteriryhmään. 

Ilmoittautumiskaavakkeet, hinnat ja tarkemmat lisätiedot tapahtumasta:  Osallistuminen – Ramppikuume – Valtakunnalliset nuorisoteatteripäivät (nuorisoseurat.fi)

Muu ohjelma 

Katselmuksen ja koulutuspajojen lisäksi Ramppikuume tarjoaa mahdollisuuden vaihtaa ajatuksia muiden nuorten ja nuorisoteatterin ystävien kanssa sekä osallistua illanviettoihin, joissa nuoret ja teatterin ammattilaiset kohtaavat ja pääsevät keskustelemaan. Tapahtuman osuuksiin on osittain mahdollista osallistua myös etänä. 

Tapahtuman ohjelma muodostuu talven 2023 aikana ja julkaistaan osoitteessa ramppikuume.net. Seuraa tapahtuman tiedotusta myös Facebookissa ja/tai Instagramissa @ramppikuume!  

Tule mukaan vuoden hauskimpaan nuorisoteatteritapahtumaan!  

Lisätietoja tapahtumasta antaa:

Toimialajohtaja Pasi Saarinen, teatteri ja kulttuurinen nuorisotyö, Suomen Nuorisoseurat ry

pasi.saarinen@nuorisoseurat.fi tai puh. 050 408 0366.