Katselmus

Ramppikuumeen ohjelmallisen ytimen muodostaa valtakunnallinen nuorisoteatterikatselmus. Katselmus tarjoaa runsaasti nähtävää ja koettavaa kaikille osallistujille ja kirvoittaa kielenkannat moninaisiin käytäväkeskusteluihin esitysten väliajoilla.

Katselmukseen voivat hakea kaikki 13–20 -vuotiaiden ryhmät. Esiintyvän ryhmän kokoonpanosta 1/3 saa ylittää tai alittaa annetun ikärajan. Esityksen ensi-illan ajankohdalla ei ole merkitystä hakemisen kannalta.

Katselmukseen hakevat esitykset toimitetaan esiraadille, joka katsoo kaikki esitykset ja tekee ehdotuksen valinnoista Ramppikuume-toimikunnalle​. Toimikunta tekee lopulliset katselmusvalinnat. Kaikki hakeneet ryhmät saavat esiraadilta kirjallisen palautteen, vaikka eivät tulisi valituksi katselmukseen.

Katselmukseen osallistuvia esityksiä arvioi alan asiantuntijoista koostuvat raati, joilta ryhmä saa palautetta, vinkkejä ja käytännön ideoita omaan esitykseensä. Raatilaiset vastaavat sekä palautteen antamisesta että palkintojen jakamisesta. Tunnelmaa kattoon nostattavat myös löylyttäjät, jotka herättävät keskustelua kunkin esityksen jälkeen.

Ryhmien esityspaikkana on Pohjanlinnankoulun Kankaanpääsali. Tarkemmat tiedot tekniikasta löydät täältä.

Haku vuoden 2017 RAMPPIKUUMEESEEN on päättynyt!Esiraati

Kaikki katselmukseen hakeneet esitykset menevät esiraadin katsottavaksi. Esiraati kirjoittaa jokaisesta esityksestä kirjallisen palautteen ja tekee ehdotuksen valinnoista Ramppikuume-toimikunnalle. Toimikunta tekee lopulliset katselmusvalinnat.

Esiraatina toimii Laajasalon opiston teatterilinjan opiskelijat yhdessä opettajansa Eero Järvisen kanssa.

Katselmusraati

Katselmukseen valittuja esityksiä seuraa itse tapahtumassa teatterin ammattilaisista koostuva nelihenkinen raati. Raati antaa esityksen jälkeen ryhmälle suullisen palautteen. Jokainen ryhmä saa tapahtuman jälkeen myös kirjallisen palautteen. Raati päättää stipendien ja kunniakirjojen jakamisesta.

Vuoden 2017 raati

Vuoden 2017 katselmusraadissa ovat näyttelijä Helena Rängman,  kouluttaja/ohjaaja Pia Koponen sekä kirjoittaja/esiintyjä Juuso Kekkonen. Raadin sihteerinä toimii Suomen Nuorisoseurojen teatteriagentti Silja Mustonen.

Helena Rängman on Tampereella asuva näyttelijä, laulaja, muusikko ja ohjaaja. Valmistuttuaan Teatterikorkeakoulusta 2002 Helena on näytellyt lukuisissa tv- ja elokuvatuotannoissa sekä teattereissa ympäri Suomen. Hänen tuoreimpia töitään ovat Herrasmieshuijarit-musikaali Rauman Kaupunginteatterissa, tv-sarjat Uusi Päivä ja Kimmo sekä syksyllä ensi-iltansa saava Cats Tampereen Teatterissa. Oman esiintymisensä lisäksi Helena toimii perustamansa Tampereen Nuorisoteatterin pääohjaajana.

www.helenarangman.fi

Kuva: Henri Mattila


Kuva: Mia Leppäaho

Pia Koponen, FM (teatterin ja draaman tutkimus) ja NLP Associate Trainer, on toiminut mm. ohjaajana, käsikirjoittajana ja esiintyjänä sekä teattereissa että televisiotyössä eri-ikäisten ihmisten kanssa. Pia nauttii siitä, kun saa työnsä kautta auttaa ihmisiä löytämään oman lahjakkuutensa ja luontaiset taipumuksensa. Hänen toinen kirjansa "Lupa mokata - improvisointi arjessa" julkaistiin tammikuussa 2017.


Juuso Kekkonen on teatterialan monitoimimies, joka on lähiaikoina elättänyt itsensä lähinnä kirjoittajana ja koomikkona. Juuso kiertää myös tasaisesti kouluissa puhumassa nuorille seksuaalisuudesta ja elämästä.


Löylytys

​Jokaisen esityksen jälkeen yleisöllä on tilaisuus esittää kysymyksiä esiintyjille ja tekijöille. Lyhyen keskustelutilaisuuden vetävät löylyttäjät, jotka nostavat tunnelman kattoon! Vuoden 2017 Ramppikuumeessa löylyttäjinä toimivat Suomen Nuorisoseurojen teatteriagentit Tarja Hiltunen, Kati Pipinen ja Johanna Hakkarainen.