RAMPPIKUUMEEN ohjelma

Ramppikuumeen ohjelma koostuu työpajoista, katselmusesityksistä ja oheisohjelmasta. Tapahtuman esityksiin voi ostaa lippuja paikan päältä infopisteestä hintaan 5 euroa/lippu.

Perjantai 21.4.

14.30 Ilmoittautuminen ja majoitus + kahvit

15.30 Info koulutuspajoista/Kankaanpääsali

15.45 Siirtyminen koulutuspajoihin

17.30 Ruokailu

18.15 Koulutuspajat jatkuvat

20.30 Iltapala

21.15 Kaunotar ja hirviö -musikaali/ Compagnia Dell’Ago, Italia (45 min) VIERAILU

Lauantai 22.4.

8-9.00 Aamupala

9-12.00 Koulutuspajat jatkuvat

12.00 Lounas

13.00 Katselmuksen avajaiset

13.30 Pikku Prinssi /Jyväskylän Teatteriyhdistys Kulissi ry (1 h 20 min)

15.30 AADA/Teatteri Ulpu, Ulvila (1 h)

16.45 Ruokailu

17.45 PIILOSILLA / Tykin Piilostelijat, Tampere (35 min)

19.00 Häräntappoase / Vaskivuoren lukio, Vantaa (1h 30 min)

21.15 Nuorten iltabufee ja bileet/Sataedu

Sunnuntai 23.4.

8.30-9.30 Aamupala

10.00 Rakkauden kurssi /KutiMuti Stuudio, Viro (30 min) VIERAILU

11.00 Terveisin, N / T:ren yhteiskoulun lukio (30 min)

11.45 Lounas

12.45 PAST / Drama Fever, Porvoo (30 min)

14.00 Paha puuska / Teatteriryhmä 9 sävyä, Kuusamo (30 min)

15.00 Kahvit

15.30 Loppulöylytys: Miten meni noin niinku omasta mielestä?

16.15 RAMPPIKUUMEEN PÄÄTÖSTILAISUUS

Ohjelmamuutokset mahdollisia.


Katselmusesitykset

Pikku Prinssi - Jyväskylän Teatteriyhdistys Kulissi

Lentäjä rysähtää lentokoneellaan keskelle Saharan autiomaata. Hänen luokseen ilmestyy salaperäinen pikkuinen prinssi, joka ryhtyy kertomaan tälle matkastaan avaruuden halki. Matkallaan Pikku Prinssi on kohdannut monenlaisia aikuisia: kuninkaan, juopon, turhamaisen, liikemiehen, lyhdynsytyttäjän ja maantieteilijän. Pikku Prinssi kertoo lentäjälle myös ruusustaan, kettu-ystävästään ja maapallolla kohtaamistaan ihmisistä ja ilmiöistä. Lentäjä saa huomata, että Pikku Prinssin kertomuksiin kätkeytyy suurta viisautta. Mitä kaikkea voikaan nähdä ja ymmärtää kun on säilyttänyt lapsen kaltaisen kyvyn unelmoida, ihmetellä, vaikuttua, kohdata ja olla avoin.

Ohjaus ja dramatisointi: Anumaaria Tulla

Alkuperäisteksti: Antoine de Saint-Exupéry

Rooleissa: Arja Sulkunen, Luulia Vastamäki, Viivi Fors, Outi Hallamäki, Hanna Hämäläinen, Pirita Janhonen, Lasse Järvelin, Ella Kallio, Veera Karhinen, Siiri Kautto, Karoliina Kinnunen, Olivia Kojola, Noora Kyytinen, Reetta Kähkönen, Mari Laitinen, Riina Leppiniemi, Ronja Pakkanen, Werneri Pihlajamäki, Emilia Puustinen ja Amanda Rekonen.

Kuva: Riku Suonio


AADA - Teatteri Ulpu, Ulvila

Tarina tytöstä, joka on epävarma omasta seksuaali-identiteetistään. Teemaa käsitellään älykkäästi ja katsojaystävällisesti. Näytelmä on yksi Nuorisoseurojen v.2015 järjestämässä nuorten WhatsUpp -kirjoituskilpailussa palkituista teksteistä. Kantaesitys. Näyttämöllä on kymmenkunta ulpulaista, 12-16-vuotiasta nuorta.

Käsikirjoitus: Katri Aholainen

Ohjaus: Kati Pipinen

Rooleissa: Iiris Huotari, Salla Anttonen, Emmilotta Appelö, Saana Vuorinen, Oskari Huhtanen, Ella Inkinen, Elli Kankaanpää, Alli Vepsä, Linnea Kangasniemi, Jaakko Vähäsantanen Juho Koivu, Inka Niittymaa, Suvi Tuhkanen, Anni Laiho


PIILOSILLA - Tykin Piilostelijat, Tampere

Yksi... Kaksi... Kolme... Neljä... Piiloleikki ei ole vielä koskaan tuntunut näin kammottavalta, eikä siinä nytkään mitään karmivaa pitäisi olla. Tämähän on vain tällainen "hauska" leikki, vai onko? PIILOSILLA on työryhmän käsikirjoittama kauhunäytelmä, jossa Rosa joutuu kamppailemaan hyvän ja pahan välillä tietämättä enää, mikä on totta ja mikä ei. Kun tilanne alkaa kärjistyä, suhteet ystävien kanssa alkavat rakoilla ja Rosa joutuu kärsimään sekä itsensä että muiden tekojen seuraukset. PIILOSILLA sisältää voimakkaita kohtauksia, jotka eivät sovi herkimmille katsojille. Esityksen kesto on 35min ja sen suositusikäraja 12.

Käsikirjoitus: Milla Länsiö ja Mimmi Mertaniemi

Ohjaus: Milla Länsiö

Rooleissa: Anni Grönberg, Mimmi Mertaniemi, Kristian Lehtinen, Tittamari Paavola, Mira Isokallio


Häräntappoase - Vaskivuoren Lukio, Vantaa

16-vuotiaan Allun peruskoulu on juuri päättynyt ja suunnitelmissa on koko kesän kestävä räkäposkiseikkailu Tukholmassa. Mutta…

Äiti lähettää Allun maaseudulle! Heinäkuuksi heinätöihin! Avuksi joillekin torvenkyläläisille sukulaisille, joita Allu ei edes muista! Ankea maalaiselämä ja peltohehtaarit lannistavat Allun täysin, kunnes pellon laidassa pilkahtaa jotakin hentoa, tylyä ja vastustamatonta. Kerttu.

Hanke on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Dramaturgia ja ohjaus: Antti Laukkarinen

ALPO ”ALLU” KORVA Pauli Vaara

LAHJA TAKKINEN Maija Virolainen

SVANTE TAKKINEN, PULUNKESYTTÄJÄ Vinski Lindqvist

TAUNO TAKKINEN, PEKKA, HRA NYYSSÖLÄ Jasu Nyrövaara

PASI ”RUTANEN” Teemu Närhi

KERTTU HURME Yolanda Correa

ANNI HURME, TOUKO, OPETTAJA, LEHMÄ Rosa Niiranen

TAALA, RIPE, RVA NYYSSÖLÄ, LEHMÄ Ida Laitila

VUOKKO, ALLUN ÄITI, JURI, LEHMÄ Nita Laakkonen

KIRSTI NYYSSÖLÄ, LEMPI, LEHMÄ Jasmin Eväkoski

OPPILAITA Kaikki


Terveisin, N - Tampereen yhteiskoulun lukio

Terveisin, N on suurimmaksi osaksi yhden näyttelijän monologi ilman vuorosanoja. Draamankaari rakentuu päähenkilön mielensisäisen kamppailun ympärille. Kohtaukset jakautuvat tunneskaalan molempiin ääripäihin, joukossa on sekä iloa että surua. Tavoitteenamme oli luoda perinteisestä näytelmästä poikkeavaa ja ajatuksia herättävää draamaa.

Ohjaus: Pinja Palosaari

Rooleissa: Akseli Saarinen ja Anni Grönberg


PAST - Drama Fever, Porvoo

Mitä on olla pakolainen? Millaista on paeta sodan jaloista tuntemattomaan tulevaisuuteen?

Nuoret haluavat kertoa suomalaisille nuorille totuuden omasta matkastaan Suomeen. Ryhmä on itse käsikirjoittanut näytelmän omista kokemuksistaan. Näytelmää on työstetty Devising-menetelmällä ja yhdessä ohjaajan kanssa luotu kohtauksista nuorten oma tarina. Mennyt ja tuleva, mikä on tämä hetki?

Ohjaus: Tarja Hiltunen

Rooleissa: Alessar Mouselli, Ibrahim Hussein Attieh, Ali Haji Mohamed, Mohammed Abdullah, Orhan Abdullah, Jani Chaker, Mustafa Helmy, Eva Suuronen


Paha puuska - Teatteriryhmä 9 sävyä, Kuusamo

Paha puuska on Kirsti Kurosen samannimisen runomuotoisen teoksen pohjalta dramatisoitu näytelmä. Työryhmä yhdessä ohjaajan kanssa on tehnyt dramatisoinnin.

Näytelmä kertoo kasiluokkalaisesta Hillasta, jonka pikkuveli jää ensimmäisenä koulupäivänä junan alle. Miksi seiskaluokkalainen pikkuveli tekisi itsemurhan? Hilla haluaa löytää tapahtumalle syyn. Hän istuskelee usein Laurin lempikivellä "keskustelemassa" kuolleen veljensä kanssa. Hilla yrittää löytää vastauksia ja samalla työstää omaa suruaan.

Ohjaus: Merja Danso

Rooleissa: Vilma Jokinen, Jonna Kajava, Emma Kivijärvi, Heidi Kyrönkari, Riikka Luukkonen, Inka Määttä, Elisa Tahkola, Sanni Tyni, Tiina Vira

Vierailuesitykset

Kaunotar ja hirviö -musikaali - Compagnia Dell'Ago, Italia

Spettacolo teatrale svoltosi presso teatro Monteverdi di Cremona (CR) il 20.01.2017

The enchantress who transformed the prince into a hideous beast and doomed his castle and servants, on the other hand gives him a chance of redemption, a possibility to change himself, to become a new person. When he is transformed back into human, he is finally worthy of it. This transformation, actually an inner one, is made possible by the love that Belle and the Beast eventually share. The only love to be searched is the one capable of going beyond appearences: that’s the message of this timeless and moving story.

Compagnia Dell'Ago esittää oman versionsa tunnetusta Kaunotar ja hirviö -musikaalista. Esitys yhdistelee taitavasti vaikuttavia numeroita ja synkempiä balladeja ja sisältää rakastetuimmat laulut Kaunotar ja hirviö -animaatiosta ja -Broadway-musikaalista.


Rakkauden kurssi - KutiMuti Stuudio, Viro

Murrosikä tarkoittaa valtaosalle nuorista hormonimyllerryksestä johtuvan riskikäyttäytymisen lisääntymistä aikana jolloin heidän aivonsa eivät kunnolla kykene kontrolloimaan heidän tekojaan…

Tämän elämänvaiheen pääviettinä on halu oppia tuntemaan vastakkaista sukupuolta. Suurimmaksi huolenaiheeksi on oma fysiognomia. Ja enemmän kuin mikään muu vaikuttaa halu aikuistua nopeasti, jotta ”voisi olla kuin he, käyttäytyä kuin he“.

Aikuistuttuammekin kirkkaimmat muistomme liittyvät juuri siihen elämänvaiheeseen.

Eläköön murrosikä!

Käsikirjoitus, ohjaus, lavastus: Tiiu Mägi

Rooleissa: Andres Popov, Katariina Jette Sõerde, Kirke Möllits, Margit Täht, Kris Toom,Inger Kivari, Kristjan Sõerumäe, Anthon Hendrikson, Andreas Zeisig, Romet Kakko, Kristjan Hendrik Paavo